Pretraži ovaj blog

14. 11. 2010.

BLOGOVI

Blog je dobro mjesto da obavijestite usere o nekim novim vijestima, podijelite neki problem, salite se i druzite sa prijateljima. Takodje mozete ga koristiti da podijelite informaciije naucite nesto novo i saznate odgovor na pitanja koja ste imali problem da pronadjete klasicnim surfovanjem.
U koliko pak zelimo da prodamo nesto ili obavijestimo ljude o necemu lakse cemo to odraditi nego da pojedinacno svakoga zovemo telefonom ili saljemo sms. Plus ukoliko imamo neki problem mozemo se obratiti vecem broju ljudi za pomoc i lakse stici do odgovora.
Ja bih koristio moj Blog da podijelim znanje sa ostalim studentima ili ukoliko naidjem na neki problem potrazio bih pomoc od nekog kolege.
Takodje mislim da blogom mogu bolje sebe da predstavim facebookom a takodje i mislim da mogu vise o drugima da saznam. Takodje svoju stranicu mogu potpuno po svojoj zelji da uredim.

Jos jedan dobar sajt za kreiranje blogova.
Definicija Wikipedije:
Blog ili veblog (skraćeno blog, od engl. web log, blog) čini niz hronološki organizovanih unosa teksta, koji se prikazuju na veb-stranicama (uglavnom su unosi sortirani od najnovijih ka starijim).
Tipovi unosa mogu varirati ne samo po svojoj temi i obimu već i po formatu. Tako postoji veliki broj veblogova čiji su unosi u tekstualnom formatu (poput vesti, beleške, rasprave). Takođe, postoji veliki broj blogova gde je unos fotografija, skica ili neki drugi grafički rad, adresa ka nekom zanimljivom sadržaju na Internetu i tako dalje.